Get Adobe Flash player

ACTIE

WIJ REGELEN VOOR U

***GRATIS***

DE BTW TERUGGAVE

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Om u voldoende tijd te geven en u te kunnen voorzien van een gedegen advies, bieden wij u de mogelijkheid aan voor een bezoek op afspraak.

 

U kunt ons telefonisch bereiken onder telefoonnummer 06-373 40 682.

HOE EN WAT(T)

HOE WERKT HET ?

De zonnepanelen maken electriciteit. De stroom wordt door de omvormer omgezet naar de voltage die door uw electriciteits leverancier wordt geleverd. Produceert  u meer electriciteit dan u zelf gebruikt, dan wordt deze afgegeven aan het elektriciteitsnet. Gebruikt u meer electriciteit  dan uw systeem levert (s’nachts) dan word het tekort aangevuld met netstroom. De twee soorten stroom worden gemengd, er is dus geen tekort. Inkoop en teruglevering worden van elkaar afgetrokken = salderen.

WELK ONDERHOUD HEBBEN ZONNEPANELEN NODIG?

Zonnepanelen vragen nauwelijks onderhoud. Het is voldoende om eens per jaar te (laten) controleren
of alle onderdelen goed werken en of de panelen nog goed vast zitten. Sommige systemen geven zelf
aan wanneer een paneel niet goed functioneert. Er zijn systemen die u aan kunt sluiten op uw computer.

Vogelpoep, bladeren en ander vuil spoelen met de regen van de panelen. Een jaarlijkse reiniging is alleen
nodig als de panelen staan opgesteld nabij een spoor, drukke snelwegen of onder de rook van zware industrie. Helling groter is dan …..

WAT IS FOTOVOLTAISCH? (OF PV-SYSTEMEN)

PV/systemen zetten zonnecellen het opgevangen licht direct om in elektriciteit. De fotovoltaische omzetting wordt in Nederland zonnestroom genoemd.
PhotoVoltaic betekend vertaald: Grieks;Photos:licht en Volt naar de eenheid van elektrische spanning.

HOE WERKT EEN ZONNECEL?

Als zonlicht invalt in de cel, ontstaat een lichtdeeltje (foton) zijn energie af aan een negatief geladen deeltje (elektron) uit het materiaal van een zonnecel. Dat raakt los en gaat bewegen. Een in het materiaal aangebrachte elektrische veld trekt de elektronen naar de voorkant van de zonnecel. De elektronen laten een positief geladen materiaal met lege plaatsen achter. De achterzijde van de zonnecel is nu positief geladen. Wanneer de voor- & achterzijde van de zonnecel buitenom met elkaar worden verbonden, gaat de elektrische stroom lopen. Zo levert de cel energie aan een accu, pomp of het elektriciteitsnet.


WAT ZIJN MONO KRISTALLIJNE ZONNECELLEN?

Mono kristallijne zonnecellen zijn vervaardigd uit siliciumplakken. Verkregen uit een groot donkerblauw “monokristal”. Gecontroleerd gekoeld, waardoor er een gelijkmatige structuur ontstaat.

WAT ZIJN POLYKRISTALLIJN ZONNECELLEN?

Polykristallijne zonnecellen zijn gegoten en vervolgens gezaagd. Tijdens het stollen ontstaan verschillende kristallen die het materiaal een onregelmatig geschakeerd uitzicht geven. Blauwe kleur.

WAT IS ZONNESTROOM?

Zonnestroom wordt opgewekt door zonnecellen, die het zonnepaneel vormen. Een standaard paneel heeft een vermogen van 150 – 240 Watt bij volle zon. Dit vermogen wordt ook wel “piekvermogen” genoemd. Het grootste deel van de tijd levert een zonnepaneel minder omdat de zon niet altijd zo sterk schijnt.
Een omvormer (inverter) zet de stroom uit het paneel om in wisselstroom en levert deze vervolgens aan het elektriciteitsnet. (net gekoppeld zonnestroomsysteem).


WAT BETEKENT WATTPIEK?

De capaciteit van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek. Wattpiek is gedefineerd als het elektrische vermogen dat een zonnecel levert bij standaard test condities; een instraling van 1000W/m2 (stralend blauwe hemel  in juni) en een cel temperatuur van 25 graden Celcius. Onder deze omstandigheden levert een zonnecel 1 Watt piek een vermogen van 1 Watt. Bij een lagere instraling of hogere temperatuur levert de zonnecel minder vermogen. Omdat dit vermogen onder normale omstandigheden niet wordt gehaald (de zon schijnt niet elke dag even hard), wordt de Watt-piek gehanteerd als vergelijking van de opbrengst van de zonnepanelen. In de praktijk ligt het geleverde vermogen van een zonnepaneel op circa 80% van het aantal Watt-piek dat onder laboratorium omstandigheden wordt opgewekt.

WAT IS EEN OMVORMER?

De omvormer is het hart het zonne-energie systeem. De omvormer zet de gelijkspanning van 12-37 Volt die over het zonnepaneel staat om in wisselspanning 230 Volt. Zorgt tevens voor stabiele stroomtoevoer naar het elektriciteitsnet. De juiste omvormer is afgestemd op het vermogen van de zonnepanelen die u gaat plaatsen, verlengt het leven van het systeem en verhoogt het rendement van uw systeem. Omvormer zo dicht mogelijk bij de panelen plaatsen om het verliezen van energie, door transport tegen te gaan.
Rendement van een omvormer = 91% tot 98% Hoe lager de DC-ingang spanning hoe hoger het rendement. Het rendement neemt sterk af bij lage vermogens, als er niet veel zon is. Levensduur kan degraderen als deze op een warme plaats staat. >35-50 gr afhankelijk van het type. Advies, de omvormer op een koele plaats te hangen.

WAT ZIJN STRINGS?

Omdat de ingangsspanning beperkt is tot maximaal 450 a 1000V DC werkt men meestal met 2 strengen of strings. De panelen worden in serie geplaatst maar de strings worden zelf onderling parallel gekoppeld zodat de stroom apart loopt en bij eventuele schaduw op een string enkel deze string hiervan last ondervindt.

WAT IS GALVANISCHE SCHEIDING?

De fotovoltaische DC kring elektrisch gescheiden van het lichtnet. Dit wordt gerealiseerd door de transformator. Dankzij het principe “galvanische isolatie”.

WAT IS SCHADUWMANAGEMENT?

Bekijk hier beneden een filmpje over schaduwmanagement.

Wat is Fotovoltaisch? (of PV-systemen) zetten zonnecellen het opgevangen licht direct om in elektriciteit. De fotovoltaische omzetting wordt in Nederland zonnestroom genoemd.

PhotoVoltaic betekend vertaald:

Grieks;Photos:licht en Volt naar de eenheid van elektrische spanning.

Hoe werkt een zonnecel? Als zonlicht invalt in de cel, ontstaat een lichtdeeltje (foton) zijn energie af aan een negatief geladen deeltje (elektron) uit het materiaal van een zonnecel. Dat raakt los en gaat bewegen. Een in het materiaal aangebrachte elektrische veld trekt de elektronen naar de voorkant van de zonnecel. De elektronen laten een positief geladen materiaal met lege plaatsen achter. De achterzijde van de zonnecel is nu positief geladen. Wanneer de voor- & achterzijde van de zonnecel buitenom met elkaar worden verbonden, gaat de elektrische stroom lopen. Zo levert de cel energie aan een accu, pomp of het elektriciteitsnet.

Wat zijn mono  kristallijne zonnecellen? Vervaardigd uit siliciumplakken. Verkregen uit een groot donkerblauw “monokristal”. Gecontroleerd gekoeld, waardoor er een gelijkmatige structuur ontstaat.

Wat zijn polykristallijn zonnecellen? Gegoten en vervolgens gezaagd. Tijdens het stollen ontstaan verschillende kristallen die het materiaal een onregelmatig geschakeerd uitzicht geven. Blauwe kleur.

Wat is zonnestroom? Wordt opgewekt door zonnecellen, die het zonnepaneel vormen  . Een standaard paneel heeft een vermogen van 150 – 240 Watt bij volle zon. Dit vermogen wordt ook wel “piekvermogen” genoemd. Het grootste deel van de tijd levert een zonnepaneel minder omdat de zon niet altijd zo sterk schijnt.

Een omvormer (inverter) zet de stroom uit het paneel om in wisselstroom en levert deze vervolgens aan het elektriciteitsnet. (net gekoppeld zonnestroomsysteem).

Wat betekent Wattpiek? De capaciteit van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek. Wattpiek is gedefineerd als het elektrische vermogen dat een zonnecel levert bij standaard test condities; een instraling van 1000W/m2 (stralend blauwe hemel  in juni) en een cel temperatuur van 25 graden Celcius. Onder deze omstandigheden levert een zonnecel 1 Watt piek een vermogen van 1 Watt. Bij een lagere instraling of hogere temperatuur levert de zonnecel minder vermogen. Omdat dit vermogen onder normale omstandigheden niet wordt gehaald (de zon schijnt niet elke dag even hard), wordt de Watt-piek gehanteerd als vergelijking van de opbrengst van de zonnepanelen. In de praktijk ligt het geleverde vermogen van een zonnepaneel op circa 80% van het aantal Watt-piek dat onder laboratorium omstandigheden wordt opgewekt.

Wat is een omvormer? De omvormer is het hart het zonne-energie systeem. De omvormer zet de gelijkspanning van 12-37 Volt die over het zonnepaneel staat om in wisselspanning 230 Volt. Zorgt tevens voor stabiele stroomtoevoer naar het elektriciteitsnet. De juiste omvormer is afgestemd op het vermogen van de zonnepanelen die u gaat plaatsen, verlengt het leven van het systeem en verhoogt het rendement van uw systeem. Omvormer zo dicht mogelijk bij de panelen plaatsen om het verliezen van energie, door transport tegen te gaan.

Rendement van een omvormer = 91% tot 98% Hoe lager de DC-ingang spanning hoe hoger het rendement. Het rendement neemt sterk af bij lage vermogens, als er niet veel zon is. Levensduur kan degraderen als deze op een warme plaats staat. >35-50 gr afhankelijk van het type. Advies, de omvormer op een koele plaats te hangen.

Wat zijn strings? Omdat de ingangsspanning beperkt is tot maximaal 450 a 1000V DC werkt men meestal met 2 strengen of strings. De panelen worden in serie geplaatst maar de strings worden zelf onderling parallel gekoppeld zodat de stroom apart loopt en bij eventuele schaduw op een string enkel deze string hiervan last ondervindt.

Wat is galvanische scheiding? de fotovoltaische DC kring elektrisch gescheiden van het lichtnet. Dit wordt gerealiseerd door de transformator. Dankzij het principe “galvanische isolatie”.

ADVIES OP MAAT

logo blanco

LogoBannerTrans